Midwinterhoorn blazen
Ugchelen e.o.

Laat gerust een berichtje achter in ons gastenboek. Dat vinden wij leuk!!

Gastenboek

18 berichten op 4 pagina's
Henk Flint
06-01-22 16:33:09
Vandaag 6 januari 2022, toch weer even op de fiets naar t'Leesten gegaan om het "afbloazen" mee te maken. Erg leuk, en veel leden van de "Midwinterhoornblazer Ugchelen" even kunnen spreken. Samen met mijn vrouw erg genoten van de presentatie van de groep. Leuk zo'n enthousiaste groep bezig te zien met de instandhouding van zo'n eeuwen oude traditie. Leuk dat dit in Ugchelen nu ook goed van de grond komt.

Henk Flint (uut Ugchelen)
Henk Henk Flint
21-12-21 20:26:07
Vorige week zondag, tijdens de "vossenjacht" van de Bronkerk, heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens de midwinterhoorn van dichtbij gehoord. (gewoon vanuit mijn achtertuin) Een prachtig en indrukwekkend geluid, en een bijzonder stukje cultureel erfgoed, dat zeker niet verloren mag gaan. Ook vandaag heb ik ze weer gehoord op Het Leesten.
Ik heb dan ook besloten om me er verder in te verdiepen, en te gaan proberen om er zelf één te maken. De beschrijving op deze site is in ieder geval duidelijk genoeg om het maar eens te gaan proberen.
Eerst maar eens beginnen met een "happe" te maken, en dan een eindje tuinslang afsnijden om te gaan oefenen. (vlier groeit er genoeg in de buurt)
Kan ik intussen rustig op zoek gaan naar een geschikt stammetje in de buurt.
Andre Korporaal
31-01-18 08:59:00
Leuk om te zien dat het Midwinterhoornblazen ook in omgeving Apeldoorn gebeurt. Ik heb afgelopen november/december een cursus gevolgd in Enschede en daar ook mijn eigen hoorn gekocht. Helaas repeteert mijn muziekvereniging ook op woensdag (daar speel ik de "gewone" hoorn), anders kwam ik zeker een keer kijken!
Jane Jane Brommet
05-12-17 21:26:22
Wat n mooie fotoos!! Dat beloofd wat.....
Jane Jane Brommet
23-06-17 17:33:49
Wat n mooie site met veel info....
Gaaf om rond te struiken met prachtige fotoos en film...
We wachten gespannen af of jullie bij ons komen blazen
Gr van de wereld van Esha ness
Senioren shetlandstal stal elst gld
Tonen: 5  10   20E-mailen
Bellen
Map