Midwinterhoorn blazen
Ugchelen e.o.

 Welkom op onze website

Het Midwinterhoorn blazen in de adventsperiode is een traditie die wij als blaasgroep graag in ere willen houden. 
Wij blazen op een zelf gemaakte houten hoorn.


“Zee bloas um beurten de boodschap védan,
dat ’t duuster mut goan want ’t lich kump d’r an”

 

 d' Olde Rôep

De Midwinterhoornblazers Ugchelen blazen een melodie, de “ d'Olde Rôep” of een variatie daarop. Het is van belang de tonen even aan te houden zodat men “gedragen” blaast. De tonen dienen vloeiend van de ene naar de volgende toon over te lopen. Dus niet los van elkaar of stotend geblazen. De midwinterhoorn heeft geen kleppen of gaatjes om de tonen te beïnvloeden. De verschillende tonen kan men blazen door de lipspanning te verhogen of verlagen. Dagelijks vijf á tien minuten oefenen is de beste manier om het blazen te leren.  

 

Op de Leesterheide bij Ugchelen wordt in de
adventsperiode d'Olde Rôep geblazen.

Dit is in het Park de Hoge Veluwe bij jachtslot Hubertus. Hoe het daar klinkt? 
Luister in dit filmpje naar de prachtige echo. Klik hierOok dit jaar worden we weer gesponsord door 
het Houthuus

Leren Midwinterhoornblazen?

Mocht u zelf willen leren midwinterhoornblazen of bent u blazer en woont u in de omgeving van Ugchelen? 

Kom gerust langs op onze Oefenavonden

28 september 2022
12 oktober 2022
26 oktober 2022
9 november 2022
23 november 2022

ADRES: Bogaarslaan 75, 7339 AN Ugchelen
- hoofdingang rechts van de school -

info@midwinterhoornblazenugchelen.nl

De Veluwse Avondmarkten in Beekbergen

Op de Veluwse Avondmarkt

Na twee jaar dat er geen Veluwse Avondmarkten waren in Beekbergen kon deze dit jaar wel georganiseerd worden.
We komen 10 avonden en laten zien hoe een midwinterhoorn wordt gebouwd. Natuurlijk vertellen we over de traditie van het midwinterhoornblazen en zullen af en toe enkele tonen blazen. De traditionele melodieën worden alleen in de adventsperiode geblazen.
Een compilatie van de foto's gemaakt door verschillende fotografen, door Ellen, en andere leden van de blaasgroep, zijn te zien via deze LINK. Fotopagina Veluwse Avondmarkten Beekbergen 2022 en een reeks foto's van onze blazers door Harma Fotografie.

Hier een reportage van de Veluwse Avondmarkt RTV Apeldoorn, 28 juli 2022 door Leny en haar cameravrouw.

de Zomer activiteiten worden weer opgestart: het Korenfestival in Ugchelen

Arie en Henk hebben de kraam om 11.15 uur opgebouwd.
Evert was vanaf 13.00 ook op de kraam tot 17.00 uur. Zoals we in de zomerperiode op de verschillende markten doen, het maken van een nieuwe hoorn, de Markthoorn 2022.

Hieraan hebben en zullen verschillende mensen van onze groep aan gaan werken en staan later met hun initialen in de hoorn gegrafeerd . Weer een mooi aandenken van onze aanwezigheid op de verschillende markten.

In de loop van de middag hadden we aanloop van een aantal bekenden. Zoals Henk Flint, Hans Veldkamp en een bekende van de Avondmarkten in  Beekbergen die daar onze deelnemers kaart afstempelden

Verder genoten we van de verschillende zangkoren. We stonden 25 meter vanaf podium 3.

Wegens de hoge buiten temperatuur besloten we om onze boerendracht wat aan te passen zodat we het goed konden volhouden.
De verzorging was oké. We hebben 2x koffie gekregen en een 1 fles koud water.

Een leuke en gezellige middag waarin we in Ugchelen na 2 jaar ons weer hebben aten zien en af en toe laten horen. Stand bemanning bedankt voor deze presentatie.


Dag 1 van de bouwcursus; begin van het echte handwerk

Op 2 april ging onder het toeziend oog van de bouwmeesters Wim en Henk de bouwcursus van start. De weersomstandigheden waren redelijk en de cursisten Hans en Henk kregen het vanzelf warm. Met het trekmes werd de bast van de berkenstammen getrokken of gehaald (haalmes). De vorm wordt er in gebracht. Na de aanwijzingen zijn de mannen met het huiswerk naar huis gestuurd en komen over een poosje weer terug om hun werk te laten goedkeuren. De foto's zijn gemaakt door Henk. Zie fotogalerie.


Na het blazen volgt bij ons het bouwen in het voorjaar; eerst wat stammetjes zagen

Onze jongste blazer Vincent zit in de houtbouw en kon de stammen voor de aanstaande bouwers zagen. Dit werd eind februari gedaan, nog voordat de sapstroom op gang komt. Uiteraard werd dit gedaan met toestemming van de eigenaar. Vincent, namens de bouwers bedankt voor je gedane werk. De foto's zijn gemaakt door Henk.

Afbloazen, de adventsperiode is weer voorbij

Na toch weer rare weken van wel of niet blazen, en met helaas diverse afmeldingen voor diverse optredens wordt het toch weer 6 januari  Drie Koningen - het moment van afbloazen.
Het weer was meer dan fantastisch, het was zelfs heel druk te noemen op het Leesten. Veel mensen die er op deze donderdag erop trokken. Daardoor hadden we tijdens het afbloazen ook veel mensen die ons opzochten, een praatje maakte en het nodige vroegen over het midwinterhoornblazen. Hieronder een impressie van deze middag. De foto's zijn gemaakt door Ellen en Wim. Zie fotogalerie.


Wandelen met de Midwinterhoornblazers  gaat door de Corona ook dit jaar niet door

Helaas hebben we, na het optreden van de heren Rutte en De Jong, moeten besluiten dat ook dit jaar de wandelingen niet kunnen doorgaan. We hopen dat we volgend jaar de wandelingen wel weer mogen organiseren en samen met u deze ook daadwerkelijk kunnen wandelen. We luisteren dan naar de verhalen van onze gidsen en horen het geluid van de midwinterhoorn live voor ons.


Vereniging Ugchelens Belang is bij  Begraafplaats Heidehof, 24 december

Bij de 55 graven op Heidehof in Apeldoorn/Ugchelen zijn deze avond Lichtjes op oorlogsgraven geplaatst. Het verhaal van pilot officier David Johnson werd verteld door Robert Nijhof van Bevrijding van de Veluwe.  Ook dr Duuring wordt niet vergeten tijdens deze ceremonie.

De Midwinterhoornblazers en The Seaforth Highlanders of Holland speelden stukken die passend zijn bij deze ceremonie.

Tekst overgenomen van https://www.facebook.com/verenigingugchelensbelang/


Blazen bij Klein Engelenburg, 24 december

Vorig jaar konden we door de Corona niet op Klein Engelenburg in Brummen blazen. De oudere bewoners zijn en waren toen te vatbaar voor het virus. Dit jaar is het anders en is het programma wat aangepast. Op veilige afstand wordt er buiten voor de bewoners geblazen door Jolanda, Dientje, Toon en Hans. Jolanda verteld aan de bewoners een kort verhaal over de geschiedenis van het midwinterhoornblazen. Het wordt enorm gewaardeerd dat onze blazers dit jaar wel Klein Engelenburg konden aandoen. En dat deden we graag. De foto's zijn gemaakt door Toon en Hans. Zie fotogalerie.

Winterzonnewende, de kortste dag, 22 december

We waren gisterenavond aan het blazen voor de langste nacht. Vandaag hebben we geblazen voor de kortste dag.
Door onze traditionele melodieën te blazen op de beide dagen van de zonnewende verzekeren wij ons er van dat de dagen weer langer zullen worden en dat we weer een mooie tijd te gemoed gaan met dit nieuwe licht. De foto's zijn gemaakt door
Ellen de Lange en Wim Bouwhuis. Zie fotogalerij.

Winterzonnewende, de langste nacht, 21 december

Door alle maatregelen komen onze blazers heel wat minder buiten om de midwinterhoorn te laten horen. Gelukkig kunnen we in de vrije natuur en op gepaste afstand onze eigen activiteiten wel blazen. Vandaag en morgen de winterzonnewende, het moment dat de dagen weer langer worden. Bij de Germanen hadden ze dat ook in de gaten, maar toen dachten ze dat dat kwam omdat ze de boze geesten met veel geluid en vuur hadden verjagen. Hieronder de foto's gemaakt tijdens de Winterzonnewende, de langste nacht. De foto's zijn gemaakt door Ellen de Lange en Wim Bouwhuis. Zie fotogalerij.

Kerstspel van de Bronkerk  in Ugchelen, 18 december

Tussen alle Corona perikelen door was er toch een lichtpuntje in deze donkere tijd voor kerst. Het kerstspel van de Bronkerk kon gelukkig wel doorgaan door een goede organisatie. Veel mensen brachten een bezoek aan de verschillende "Vossen" in de straten van Ugchelen. De Midwinterhoornblazers waren niet alleen goed herkenbaar, maar nog veel beter hoorbaar. Fijn dat wij als blazers in Ugchelen mochten meedoen. Zie de pagina van de Bronkerk.

Blazen tussen de kerstbomen bij Gert Hulscher, 12 december

In de Posterenk (Wilp) worden de meeste kerstbomen in de regio door Gert Hulscher verkocht. Om er ook een beetje advent aan toe te voegen werden onze blazers Henk, Toon, Sandra en Hans uitgenodigd om te komen blazen. Is het geen witte kerst, dan wel een groene. 

Midwinterhoorngeluid in het groen was vandaag het thema. De foto's zijn gemaakt door Toon, Sandra en Henk. Zie fotogalerie.

Op bezoek bij Humanitas Deventer, 8 december

Onze blazers Henk, Wim, Arie en Casper waren te gast bij Humanitas in Deventer. Een heel groot verzorgingshuis waar ook door de Corona de mensen veelal binnenbleven. 

Door het midwinterhoorn geluid gingen de gordijnen open en konden de mensen er van genieten. Later is er ook aan de voorzijde geblazen en klonk de midwinterhoorn over de wijk Zoutelande. Het was een zeer geslaagde avond. De foto's en het filmpje zijn van Casper.
In het filmpje hoor je Henk blazen.   
Zie fotogalerie.

Het Anbloazen van een mooie periode, 28 november

Het Anbloazen is de start van een nieuwe adventsperiode. In de afgelopen maanden hebben onze blazers binnen, thuis of op onze oefenavonden, de melodieën geoefend en mogen dat vanaf vandaag de aankomende 6 weken laten horen. Het midwinterhoorngeluid klinkt buiten over de Leesterheide en de echo's uit de omliggende bossen als mysterieus en natuurlijk mooi. De foto's zijn gemaakt door Ellen en Wim. Zie fotogalerie.

In de nieuwe school onze tweede oefenavond

Het is altijd weer even wennen als je in een nieuwe omgeving komt. Het is net allemaal even anders en zoeken naar de bekende dingen. Maar hier in het nieuwe gebouw zullen we snel ons op onze plaats voelen. De ruimte, het nieuw zijn en het vele licht met de goed geïsoleerde lokalen geeft ons de perfecte oefenlocactie voor onze blazers. De foto's zijn gemaakt door onze huisfotograaf Ellen.
Zie fotogalerie.


Kunstroute Ugchelen 2 en 3 oktober 2021

Net als 2 jaar geleden doen wij ook weer mee met de Kunstroute in Ugchelen. 


Wij zullen met een stand in het dorpshuis Ugchelens Belang op zondag 3 oktober deelnemen. Wij zijn er vanaf 11 uur tot 17 uur.

ADRES: Ugchelens Belang, Bogaardslaan 81, 7339 AN Ugchelen

Graag vertellen wij de bezoekers over het Cultureel Erfgoed het Midwinterhoornblazen, het bouwen van een midwinterhoorn zullen wij live laten zien en als u wilt mag u ook zelf proberen te blazen op een midwinterhoorn. Wij geven daarvoor graag een persoonlijke mini-cursus.


Meer informatie over de Kunstroute Ugchelen kunt u vinden op deze link


Na Corona-tijd, onze eerste oefenavond

Voor wie het opvalt, we mogen gaan blazen op een "nieuwe" maar vertrouwde locatie. Het is de nieuw gebouwde school de Touwladder die nu ook geen Touwladder meer heet maar IKC Spreng Ugchelen. Een hele nieuwe school, met nieuw ruikende lokalen en met heel veel ruimte. Geweldige geluidsisolatie, we horen de verschillende blaasgroepjes nauwelijks. En we hebben een nieuwe teamkamer waar we met gemak met de hele blaasgroep comfortabel aan tafel of in de loungehoek kunnen zitten. 
De foto's zijn gemaakt door Ellen. Zie fotogalerie.

23 augustus 2021, we gaan weer blazen !!!

Gelukkig gaan we met de Corona langzaam de goede kant op en onze blazers gaan de midwinterhoorn weer oppakken om in de aankomende advent de midwinterhoorn te laten horen. Het is allemaal nog wat onwennig, maar hopelijk dat we dit jaar onze optredens weer kunnen oppakken met veel gezelligheid en sfeer in de december maand.

Oefenavonden worden door Corona (Covid 19) nog even uitgesteld

We zitten al weer een poosje met elkaar in het zelfde vaarwater en we zijn er ook nog niet klaar mee, onze Corona.
We moeten met elkaar geduld bewaren en samen sterk zijn om de Corona te verslaan. Tot die tijd zijn alle activiteiten voor de blaasgroep stopgezet. We moeten afwachten wanneer we van de regering weer samen activiteiten mogen doen, tot die tijd "blijf sterk en blijf gezond".

Oefenavonden, optredens in de advent periode en Corona (Covid 19)

Vanaf begin september zijn onze Midwinterhoornblazers uit Ugchelen alweer druk aan het oefenen. Het stof en de spinnenwebben worden er na de zomermaanden uit de hoorn geblazen zodat we straks vanaf zondag 29 november weer volop in de advent kunnen blazen.
Tijdens onze oefenavonden maar ook later in het jaar tijdens onze optredens zullen wij uiteraard de Corona maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM strikt volgen.
Onze optredens in de advent periode vinden buiten plaats en worden gezien door de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) als (amateur) beoefening van kunst. Wanneer wij minimaal 2 meter afstand van elkaar houden wordt dit als veilig beschouwd. Tijdens onze optredens staan onze blazers natuurlijk veel verder uit elkaar zodat wij daarom altijd een optreden kunnen verzorgen.

E-mail: info@midwinterhoornblazenugchelen.nl - voorman Casper van Beek, GSM: 06 55 307 503


Midwinterhoornwandelingen met gids zijn GECANCELD.

Helaas zijn de Covid-19 omstandigheden zodanig dat we helaas geen wandelingen met een gids en blazers kunnen organiseren. Dat vinden we natuurlijk heel jammer en hadden u graag verteld over het midwinterhoornblazen, maar dat gaan we in de aankomende weken niet doen. Misschien komt er halverwege december meer ruimte, maar dat kan u dan hier lezen. 


woensdag 29 April 2020, er is opnieuw geen oefenavond door de Corona crisis

Wie had gedacht dat we nog steeds met de Corona virus bezig waren? Onze blazers blijven thuis en we hebben middels de digitale techniek elkaar weer even gezien. Helaas heeft niet iedereen kunnen inloggen, een kleine groep wel. Ja, het valt ook niet mee om alle technieken je snel eigen te maken. Gelukkig zijn er geen zieken en moeten we de tijd met elkaar uitzitten. Ik hoop dat we over 4 weken weer een oefenavond kunnen organiseren. Tot zo lang ... Blijf gezond !!

woensdag 1 April 2020, - GEEN grap -  er is geen oefenavond door het Corona virus

Na In de afgelopen maand is het steeds gekker geworden. De Corona virus houdt ons bezig, in de macht en haalt de activiteiten uit de groep. Toch hebben we elkaar even gezien, via een video verbinding. Helaas waren niet alle blazers in beeld, maar een kleine groep wel. Het gaat goed met iedereen, alleen Sandra is ziek geweest maar weer aan de beterende hand. Het was leuk om weer veel mensen te zien en te horen in deze rare, moeilijke tijd. Foto's van Casper. Zie fotogalerie.

woensdag 22 januari 2020, de eerste oefenavond van het jaar

Na een hele actieve adventsperiode was het in de afgelopen weken redelijk rustig. De meesten van ons hebben even geen hoorn in de hand gehad. Dus vanavond maar weer eens de lange tonen oefenen, een kleine melodie blazen en bij kletsen met een goede kop koffie en koek. De foto's zijn van deze avond van Ellen. Zie fotogalerie.

zaterdag 18 januari 2020, de eerste stammen voor nieuwe midwinterhoorns

We hebben contact met een mooie groep mensen die de wilgenbomen knotten. En ja, naast de berkenbomen kunnen we natuurlijk ook de wilgenstam gebruiken voor een nieuwe hoorn. Stichting Het Kleinschalig Landschap  was in de omgeving van Deventer hard aan het werk en wij mochten bruikbare stammen uitzoeken. Henk, Toon en Jolanda zijn naar Deventer gereden om wat stammen uit te zoeken. Henk heeft daar uitgelegd welke stammen bruikbaar zijn en natuurlijk een midwinterhoorn meegenomen. Het is leuk om te zien dat een enthousiaste groep jonge mensen hier het landschap onderhouden. Zie hun website wat deze mensen doen.
We willen alle vrijwilligers van Stichting Kleinschalig Landschap bedanken voor de midwinterhoorns in aanbouw. De foto's zijn gemaakt door Toon en Jolanda. Zie fotogalerie.

zondag 5 januari 2020, nieuwe groepsfoto

Zo is er altijd weer het terugkerend moment na het Afbloazen en het Ugchelens Keitje - het maken van de groepsfoto. En dat valt niet mee voor de fotograaf - dit jaar Wim. De groep moet er een beetje netjes bijstaan en vooral stil staan. Dat is lastig voor dit stelletje en er wordt vlot een 20-tal foto;'s gemaakt en dan de beste uitkiezen. Dit jaar is het dus deze geworden. Met dank aan Wim.

zondag 5 januari 2020, afbloazen

Eigenlijk mogen we tot morgen op 3 Koningen buiten de midwinterhoorn laten horen. Maar vandaag is het zondag en een mooie dag om de bezoekers van de Leesterheide te trakteren op de laatste klanken, het gedragen, tonen aan elkaar geblazen, melodieën die steeds weer terug komen. Tussen de blazers was ook Sven Scholten, Stadsfotograaf van Apeldoorn gezien. Hij maakt van de blaasgroep een reportage die ook terug te zien is op zijn Facebook pagina . De stemming onder de blazers was goed. Een succesvolle adventsperiode is afgesloten en wordt beklonken met een Ugchelens Keitje. Het kniepertje van Wim is inmiddels ook een jaarlijkse traditie en zo hebben we het met elkaar na een groepsfoto, helaas zonder Wim want was snel weg, er figuurlijk een punt achter gezet. Aanstaande adventsperiode vanaf 29 november zijn we er weer, vanaf 14 uur op de Leesterheide. Foto's zijn door Ellen en Wim gemaakt. Zie fotogalerie.

maandag 30 december, Kasteel Biljoen

We mochten alweer voor het derde jaar blazen op kasteel Biljoen. Net als in de afgelopen jaren waren ook de jachthoornblazers aanwezig en hebben we samen een mooi optreden verzorgt. Meerdere keren geblazen, zo ook weer afgesloten met de bekende balkonscène. Zie fotogalerie.

zondag 22 december, Posterenk Winterdorp

En ook hier zijn we voor het eerst om te blazen. De bewoners van de Posterenk hebben flink uitgepakt. Veel huizen hebben ene kraampje, stalletje of schuur opengesteld voor de spulletjes die ze zelf willen verkopen. Opvallend voor ons was de goede sfeer, hartelijkheid en mooie reacties op het blazen op de Midwinterhoorn. De foto's zijn gemaakt door Jolanda. Zie fotogalerie.

zondag 22 december, blazen op Klein Engelenburg

Dit jaar voor het eerst hebben we geblazen op het terrein van verzorgingshuis Klein Engelenburg in Brummen. Een prachtige locatie voor ouderenzorg met iets extra's. Naast dat we hier geblazen hebben, hebben we ook een kerstverhaal en een gedicht voorgelezen. Er is wat verteld over de geschiedenis van de midwinterhoorn en hoe deze wordt gebouwd. Een groot aantal ouderen waren zeer geïnteresseerd voor onze mooie traditie. Zie fotogalerie.

zondag 22 december, Winterzonnewende, de Kortste Dag

Met een kleine groep blazers hebben wij de Kortste Dag geblazen. Met 1 persoon als toeschouwer en later kwamen er nog 2 gezinnen er bij, hebben vanaf dat moment de dagen weer met enkele secondes verlengd. Pas in januari zal de dagen echt merkbaar langer gaan worden. Het Nieuwe Licht werd door ons op een mooie manier weer aangekondigd. Zie fotogalerie.

zaterdag 21 december, Winterzonnewende, de Langste Nacht

In het begin van de middag stond er een gezellig interview bij RTV Apeldoorn op de agenda. Ook was er nog een Midwinterhoorn Beleving met onze gidsen en blazers en aansluitend de aubade bij het Houthuus en toen direct door naar de Leesterheide voor de Winterzonnewende. Ja, het was een drukke dag.
Met een kleine groep mensen en de rechtstreekse uitzending op WNL, Radio 1, is de Langste Nacht ingeblazen. Door reporter David Kersemaker zijn er 4 interviews gedaan. Inmiddels is onze blaasgroep de vaste Midwinterhoorngroep om op de nationale radio en TV de Winterzonnewende aan te kondigen. Zie fotogalerie.

zaterdag 21 december, aubade bij sponsor Houthuus, Wim Hartgers

Zoals elk jaar zoeken we een moment om Wim Hartgers van het Houthuus te bedanken voor zijn bijdrage. In het afgelopen jaar heeft Wim een aantal hoorns op de lintzaag doorgezaagd, een meetplank voor het Treffen en een voet voor de clubtrofee "Beste Blazer"  gemaakt. Wim, hartelijk dank voor de hulp in het afgelopen jaar. Zie fotogalerie. Zie fotogalerie.

zaterdag 14 december, Kerstmarkt Schaarsbergen

Naar ons idee de mooiste Kerstmarkt in de omgeving. Met veel verschillende kramen met een kerst uitstraling. Helaas liet het weer ons wat in de steek en was het flink vochtig met wat stevige windvlagen. De sfeer was prima en de bezoekers hadden het naar hun zin. De organisatie had als vanouds de zaakjes netjes voor elkaar. Altijd een compliment waard. De foto's zijn door Ellen, Wim en anderen gemaakt. Zie fotogalerie.

zaterdag 8 december, wandelgenerale

In de afgelopen maanden hebben de gidsen Jolanda, Aie, Sylvia, Hennie onder leiding van Henk veel tijd gestoken om de verhalen uit hun hoofd te leren. Ook de wandelroute voor de Midwinterhoornbeleving werd verkend. Vandaag was de generale repetitie met de blazers in het veld. Het antwoordspel tussen de gidsen en deze blazers werd verrassend ontvangen door de mee gewandelde bezoekers. Zij kregen alvast een voorproefje wat er te wachten stond. Wandelaars onderweg hebben een foto en een filmpje naar ons opgestuurd.


Sandra heeft een nieuwe hoorn, en die wil ze wel even laten
horen.
zondag 1 december, Anbloazen

Na het feestgedruis van gisterenavond was het vandaag het moment om de Adventsperiode te gaan Anbloazen. Vrijwel de gehele groep was aanwezig, het weer was prima en het publiek was weer naar ons op zoek gegaan. Al van verre waren we te horen, de Midwinterhoorns over de Leesterheide. Het Bloasseizoen is weer geopend. We zullen ons weer op heel veel plaatsen laten horen. Ik heb ze even geteld - 30 optredens en een paar meer over de gehele adventsperiode. Ja, we zijn er lekker druk mee en doen we graag.
De Stadsfotgraaf Sven Scholten kwam langs om verschillenden van ons te vereeuwigen in het archief van Apeldoorn. Een filmpje had hij ons opgestuurd, de foto's zullen we later te zien krijgen. Het filmpje is hier te zien.
De foto's zijn gemaakt door Ellen en Wim. Zie fotogalerie.

Zaterdag 30 november, viering 5 jarig bestaan - diner in de Kapschuur

Precies op deze datum bestaat onze blaasgroep 5 jaar. En dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan en een feestje werd georganiseerd door Casper en Jolanda bij de Van der Valk - de Cantharel, in de Kapschuur. Tijdens het ontvangst werd het gastenboek getekend en een toost uitgebracht "op de volgende 5 jaar".
Tussen de gangen door werd er in een sfeervolle omgeving geblazen en middels een soort stoelendans met kaartjes kwam iedereen weer op een andere plek te zitten voor de volgende gang. De sfeer was zeer gezellig, het eten was zeer goed en iedereen moest de volgende morgen er weer zeer vroeg uit voor het Anbloazen dus werd het feest veel te vroeg afgebroken.
De foto's zijn door onze fotografen Ellen de Langen en Wim Bouwhuis gemaakt. Zie fotogalerij.

Zondag 24 november, RTV Apeldoorn, interview  met Ank van der Bilt

Op deze ochtend van 11 tot 12 uur hebben Henk van den Berg, Jolanda van Beek en Bob Jonkers bij RTV Apeldoorn een uur lang mogen praten het Midwinterhoornblazen. Ank had leuke vragen en de mannen hebben hun Midwinterhoorn mogen laten horen. Dat klonk heel goed, wat dof in de studio, maar netjes geblazen. Wil je het interview in 40 minuten horen, luister dan naar het MP3 bestand op deze site. De foto's zijn gemaakt door Jolanda. Zie Fotogalerie.


PRIVACY POLICY van Midwinterhoornblazen Ugchelen

KLIK hier voor RTV Apeldoorn
Of rechtstreeks Live naar de uitzending

KLIK hier voor Veluwe Centraal

Zie voor het complete fotoalbum 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019 de fotogalerie.


 E-mailen
Bellen
Map